IĞDIR / MERKEZ - Yüzbaşı Abdurrahman Özalp İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, ilk defa 1986 - 1987 öğretim yılında hizmete başlamış olup , üç katlıdır. Okulumuz ilk açıldığı yılda Iğdır , Kars İline bağlı bir ilçeydi. Iğdır' ın ilk kaloriferli ve planlı binası olarak 6 derslikten oluşmaktaydı.Zaman içerisinde Öğrenci sayısının artması nedeniyle yeni derslikler oluşturulmuştur.

Okulumuz ismini Kars kalesine , Kurtuluş Savaşı sırasında ilk Türk bayrağını asan Yzb. Abdurrahman Özalp isimli subaydan almaktadır.

Okulumuz faaliyet gösterdiği yıllarda eğitim - öğretim çalışmalarını sürdürerek yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir.

Okulumuz 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ilkokula dönüştürülmüştür . 2023-2024 Eğitim- öğretim yılında  1 Müdür , 1 Müdür Yardımcısı , 11 Sınıf Öğretmeni, 1  İngilizce Öğretmeni ile eğitim öğretim  faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yayın: 04.01.2016 - Güncelleme: 05.11.2023 22:19 - Görüntülenme: 833